Δάμτσα Δήμητρα20171101_165011

  Ψυχολόγος – Ειδική Παιδαγωγός

  Σπούδασα Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης και στη συνέχεια έκανα το μεταπτυχιακό μου πάνω στην Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο του Manchester στην Αγγλία. Έπειτα, εξειδικεύτηκα πάνω στις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Δυσλεξία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Καθώς θεωρώ την εκπαίδευσή μου μια συνεχή διαδικασία τα τελευταία χρόνια έχω ξεκινήσει έναν πολυετή κύκλο εκπαίδευσης πάνω στην Συστημική Ψυχοθεραπεία Οικογένειας και Ζεύγους στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου. Παράλληλα με τις σπουδές μου ξεκίνησα την προσωπική μου θεραπεία, μια απαραίτητη διεργασία για την εξάσκηση του επαγγέλματος. Είμαι πιστοποιημένη να χορηγώ διαγνωστικά εργαλεία μαθησιακών δυσκολιών, όπως το ΑθηνάΤεστ, καθώς και εργαλεία ατομικής αξιολόγησης της νοημοσύνης των παιδιών, όπως το WPPSI-III και το Raven’s educational.

  Ως προς την επαγγελματική μου εμπειρία, έχω δουλέψει ως ψυχολόγος – ειδική παιδαγωγός σε ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας, σε ιδρύματα  καθώς και σε ιδιωτικά κέντρα ψυχολογίας και λογοθεραπείας. Επαγγελματικά εστιάζω στις υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων, παρέμβασης και αποκατάστασης Μαθησιακών Δυσκολιών σε παιδιά και εφήβους καθώς και σε προβλήματα συμπεριφοράς.


  Μπούκη Ιωάννα

  Λογοθεραπεύτρια

  Είμαι απόφοιτος του Queen Margaret University από όπου έλαβα την εκπαίδευση και τον τίτλο της Λογοθεραπεύτριας. Το 2014 ξεκίνησα να εργάζομαι σε ιδιωτικά κέντρα λογοθεραπείας στην Αθήνα, όπου ασχολήθηκα με την αποκατάσταση αρθρωτικών, φωνολογικών και επικοινωνιακών διαταραχών. Κατέχω τη Βασική Κατάρτιση PECS και εκπαιδεύομαι συστηματικά στον αυτισμό. Επίσης, ασχολούμαι με την αξιολόγηση, την παρέμβαση και την αποκατάσταση επικοινωνιακών δυσκολιών σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Είμαι συνοδός παράλληλης στήριξης σε παιδιά με επικοινωνιακές δυσκολίες από το 2014. Παρακολουθώ, συστηματικά, ενημερωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα του κλάδου της Λογοθεραπείας και μετέχω σε εποπτείες από Λογοθεραπευτές , Ψυχιάτρους και θεραπευτές όλων των ειδικοτήτων.


  Βαρδαλαχάκη ΔήμητραIMG_0769

  Συστημική – Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια

  Σπούδασα Ψυχολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ειδικεύομαι στην Συστημική-Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία Οικογένειας στο εκπαιδευτικό, θεραπευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη». Παράλληλα με την ειδικότητά μου έχω ξεκινήσει την προσωπική μου θεραπεία, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι για την ολοκλήρωση της, καθώς και απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε ψυχοθεραπευτή.

  Έχω εργαστεί σε διάφορα και διαφορετικά πλαίσια που αφορούν την ψυχολογική στήριξη ενηλίκων και ανηλίκων. (Νοσοκομεία, Αθλητικά Σωματεία, Φορείς). Επίσης είμαι μέλος μίας εταιρείας που αναλαμβάνει να δημιουργεί και να υλοποιεί εκπαιδευτικά & πολιτιστικά προγράμματα σε συνεργασία με σχολεία, μουσεία και άλλους φορείς για ενήλικο και ανήλικο κοινό.

  Στις συνεδρίες τις οποίες αναλαμβάνω επικεντρώνομαι στην Ψυχοθεραπεία Συστημικής – Υπαρξιακής προσέγγισης.